Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie tłoczony olej rzepakowy posiada zielony kolor oraz intensywny smak i zapach, dlatego nazywany jest polską oliwą. Smak oleju rzepakowego idealnie komponuje się z karpiem. W moim regionie jest to tradycyjna potrawa wigilijna.
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20337
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1052
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1313
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20337
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1052
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1313
Składniki
Porcje karpia oprószam solą i pieprzem. Obtaczam w mące, w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Usmażonego karpia przekładam do ogrzanego naczynia w którym serwuję rybę na stół.