Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie tłoczony olej rzepakowy posiada zielony kolor oraz intensywny smak i zapach, dlatego nazywany jest polską oliwą. Smak oleju rzepakowego idealnie komponuje się z karpiem. W moim regionie jest to tradycyjna potrawa wigilijna.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1011
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1011
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Porcje karpia oprószam solą i pieprzem. Obtaczam w mące, w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Usmażonego karpia przekładam do ogrzanego naczynia w którym serwuję rybę na stół.