Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski bigos, ugotowany na domowego kiszenia kapuście z kiełbasą, wędzonym boczkiem i świeżym mięsie, z dodatkiem pieczarek, śliwek i krojonych pomidorów.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 349
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54760
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2959
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 615
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 631
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 349
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54760
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2959
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 615
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 631
Składniki
Gotujemy świeżą kapustę wraz z pokrojonym, mięsem z szynki, pokrojonym w kostkę boczkiem wędzonym, pokrojonymi pieczarkami i domową pastą rosołową. Przyprawiamy przyprawami do smaku. Gotujemy często mieszając, po około 1 godziny gotowania dodajemy kiszoną kapustę, pokrojone śliwki, gotujemy 2 godziny i kończymy pierwszy etap gotowania. Na drugi dzień gotujemy 2-3 godziny i dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, pomidory krojone z puszki i mieloną paprykę. Po kilku godzinnym gotowaniu próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy drugi etap gotowania. W następnym dniu zaczynamy trzeci etap gotowania, gotujemy kolejne 3 godziny. Po ugotowaniu gorący bigos wkładamy do wyparzonych słoików, słoiki szczelnie zamykamy. Z podanego przepisu wyszło 4 litry bigosu który możemy za pasteryzować w słoikach.
Uwaga!!! Dobry bigos gotuje się 7 dni, ja gotowałam 3 dni, jest także smaczny. Polecam :) Smacznego!!!