Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tuszki do obiadu.Tak samo można postąpić z pałkami. Tuszki pieczone w folii aluminiowej z sosem majonezowym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11899
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11899
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
mięso-Tuszki umyć, zdjąć skórkę, ale nie koniecznie.(my nie lubimy skórki, to ściągam) Przyprawić i odstawić na trochę, do przegryzienia.
Folię aluminiową, porwać na 6 kawałków ok.15x15 cm. Na każdy wlać trochę oleju i posmarować. Ułożyć plasterek cebuli, na niej udko. Na każdy nałożyć sos.(majonez zmieszany z ketchupem).
Złapać rogi folii i skręcić. Ułożyć paczuszki na blaszce i piec ok.45 min. w 200*.
Ostrożnie górę rozwinąć i piec jeszcze z 15 min.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Położyć po plasterku twardego sera.Wstawić do piekarnika aż ser się roztopi.
Podawać do obiadu.