Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuszki w papilotach

Tuszki w papilotach

Autor:

Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 7199

Dodano:

Odsłon: 377

Pyszne tuszki do obiadu.Tak samo można postąpić z pałkami. Tuszki pieczone w folii aluminiowej z sosem majonezowym.

Składniki

  • -6 tuszek z kurczaka -przyprawa do kurczaka
  • -6 plasterków dużej cebuli -1/2 szklanki majonezu
  • -3 łyżki ketchupu -6 plasterków twardego sera
  • POTRZEBA: -folia aluminiowa -olej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. mięso-Tuszki umyć, zdjąć skórkę, ale nie koniecznie.(my nie lubimy skórki, to ściągam) Przyprawić i odstawić na trochę, do przegryzienia.

  2. Folię aluminiową, porwać na 6 kawałków ok.15x15 cm. Na każdy wlać trochę oleju i posmarować. Ułożyć plasterek cebuli, na niej udko. Na każdy nałożyć sos.(majonez zmieszany z ketchupem).

  3. Złapać rogi folii i skręcić. Ułożyć paczuszki na blaszce i piec ok.45 min. w 200*.

  4. Ostrożnie górę rozwinąć i piec jeszcze z 15 min.

  5. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

  6. Położyć po plasterku twardego sera.Wstawić do piekarnika aż ser się roztopi.

  7. Podawać do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń