Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla naleśników .Znikają szybciej niż się smażą. Słodkie i mięciutkie smakują super bez dodatków.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Składniki
Jajka ubijam z mlekiem i wodą . Dodaję twaróg i powoli wsypuję mąkę.
Ciasto powinno być trochę bardziej gęste niż do naleśników , dlatego mąkę wsypuję powoli. Wszystko zależy jakiego użyjemy twarogu, czasami trzeba dodać trochę więcej lub mniej mąki.
Na rozgrzany olej wlewam małe porcje ciasta jak na placki i smażę. Placki układam na chwilę na ręczniku papierowym , aby pozbyć się nadmiaru oleju i gotowe.