Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na "pierwszy rzut oka": mielone ale jedyne w nich mięso to wędzony boczek. Główne składniki to twaróg, groszek konserwowy i jajka. Tanie, proste i smaczne danie:)
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i wytapiamy tłuszcz. Twaróg rozgniatamy widelcem, wbijamy jajka, dodajemy odsączony groszek, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Z patelni zdejmujemy skwarki i dodajemy do masy serowej a tłuszcz zostawiamy na patelni. Masę twarogową doprawiamy solą i pieprzem, dobrze wyrabiamy. Na patelnię do wytopionego tłuszczu dodajemy masło i olej i rozgrzewamy. Z przygotowanej masy formujemy niewielkie placuszki i obsmażamy na rumiano z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Placuszki podajemy z surówką i ziemniakami.