Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na "pierwszy rzut oka": mielone ale jedyne w nich mięso to wędzony boczek. Główne składniki to twaróg, groszek konserwowy i jajka. Tanie, proste i smaczne danie:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i wytapiamy tłuszcz. Twaróg rozgniatamy widelcem, wbijamy jajka, dodajemy odsączony groszek, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Z patelni zdejmujemy skwarki i dodajemy do masy serowej a tłuszcz zostawiamy na patelni. Masę twarogową doprawiamy solą i pieprzem, dobrze wyrabiamy. Na patelnię do wytopionego tłuszczu dodajemy masło i olej i rozgrzewamy. Z przygotowanej masy formujemy niewielkie placuszki i obsmażamy na rumiano z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Placuszki podajemy z surówką i ziemniakami.