Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na "pierwszy rzut oka": mielone ale jedyne w nich mięso to wędzony boczek. Główne składniki to twaróg, groszek konserwowy i jajka. Tanie, proste i smaczne danie:)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i wytapiamy tłuszcz. Twaróg rozgniatamy widelcem, wbijamy jajka, dodajemy odsączony groszek, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Z patelni zdejmujemy skwarki i dodajemy do masy serowej a tłuszcz zostawiamy na patelni. Masę twarogową doprawiamy solą i pieprzem, dobrze wyrabiamy. Na patelnię do wytopionego tłuszczu dodajemy masło i olej i rozgrzewamy. Z przygotowanej masy formujemy niewielkie placuszki i obsmażamy na rumiano z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Placuszki podajemy z surówką i ziemniakami.