Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw i ananasa. Smaczny i bardzo prosty przepis, idealny na rodzinny obiad.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1180
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31208
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3631
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4593
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1180
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31208
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3631
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4593
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8120
Składniki
Do miseczki dodajemy zalewę z ananasa, sos sojowy, cztery łyżki oliwy, sprasowany czosnek, musztardę, słodką paprykę w proszku i płaską łyżeczkę pieprzu. Mieszamy.
Marynatę dodajemy do mięsa. Uda marynujemy w lodówce przez około dwanaście godzin (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na duże kawałki. Cebulę kroimy na grube półplasterki, plastry ananasa kroimy na ćwiartki. Pokrojone składniki przekładamy do dużej miski. Doprawiamy je solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Mieszamy.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy warzywa, ananasa i mięso. Pieczemy przez około 35- 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!