Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw i ananasa. Smaczny i bardzo prosty przepis, idealny na rodzinny obiad.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1801
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1801
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 60
Składniki
Do miseczki dodajemy zalewę z ananasa, sos sojowy, cztery łyżki oliwy, sprasowany czosnek, musztardę, słodką paprykę w proszku i płaską łyżeczkę pieprzu. Mieszamy.
Marynatę dodajemy do mięsa. Uda marynujemy w lodówce przez około dwanaście godzin (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na duże kawałki. Cebulę kroimy na grube półplasterki, plastry ananasa kroimy na ćwiartki. Pokrojone składniki przekładamy do dużej miski. Doprawiamy je solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Mieszamy.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy warzywa, ananasa i mięso. Pieczemy przez około 35- 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!