Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw i ananasa. Smaczny i bardzo prosty przepis, idealny na rodzinny obiad.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181958
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181958
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Składniki
Do miseczki dodajemy zalewę z ananasa, sos sojowy, cztery łyżki oliwy, sprasowany czosnek, musztardę, słodką paprykę w proszku i płaską łyżeczkę pieprzu. Mieszamy.
Marynatę dodajemy do mięsa. Uda marynujemy w lodówce przez około dwanaście godzin (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na duże kawałki. Cebulę kroimy na grube półplasterki, plastry ananasa kroimy na ćwiartki. Pokrojone składniki przekładamy do dużej miski. Doprawiamy je solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Mieszamy.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy warzywa, ananasa i mięso. Pieczemy przez około 35- 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!