Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw i ananasa. Smaczny i bardzo prosty przepis, idealny na rodzinny obiad.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 84
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1340
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2851
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 84
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1340
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2851
Składniki
Do miseczki dodajemy zalewę z ananasa, sos sojowy, cztery łyżki oliwy, sprasowany czosnek, musztardę, słodką paprykę w proszku i płaską łyżeczkę pieprzu. Mieszamy.
Marynatę dodajemy do mięsa. Uda marynujemy w lodówce przez około dwanaście godzin (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na duże kawałki. Cebulę kroimy na grube półplasterki, plastry ananasa kroimy na ćwiartki. Pokrojone składniki przekładamy do dużej miski. Doprawiamy je solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Mieszamy.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy warzywa, ananasa i mięso. Pieczemy przez około 35- 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!