Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie rozpływające się w ustach, koniecznie proszę wypróbować.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1065
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1065
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Składniki
1. Udka kroimy na połówki, solimy doprawiamy przyprawa Gyros i układamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 180°C.
2. Po upieczeniu wyjmujemy z woreczka i układamy w naczyniu żaroodpornym. 3. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz sola. 4. Papryki kroimy w paseczki, ogórki w półplasterki przekładamy do grzybów.
5. Warzywa z grzybami układamy na udkach i smarujemy sosem zrobionym z majonezem i ketchupem. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, zapiekamy w piekarniku 20 minut.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.