Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie rozpływające się w ustach, koniecznie proszę wypróbować.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2269
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 792
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 411
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2269
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 792
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 411
Składniki
1. Udka kroimy na połówki, solimy doprawiamy przyprawa Gyros i układamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 180°C.
2. Po upieczeniu wyjmujemy z woreczka i układamy w naczyniu żaroodpornym. 3. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz sola. 4. Papryki kroimy w paseczki, ogórki w półplasterki przekładamy do grzybów.
5. Warzywa z grzybami układamy na udkach i smarujemy sosem zrobionym z majonezem i ketchupem. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, zapiekamy w piekarniku 20 minut.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.