Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was pyszną propozycję obiadową mojego pomysłu
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6231
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6231
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
Składniki
Udka umyć i osuszyć wyciąć kość a następnie posypać przyprawą oraz wlać olej wymieszać i pozostawić na 15 minut aby mięso przeszło smakiem dodanej przyprawy
Gdy mięso jest już gotowe przełożyć je na patelnię i obsmażyć z obu stron na rumiany kolor, następnie dodać dokładnie opłukane grzyby oraz suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy dusić pod przykryciem do miękkości mięsa
Do miękkiego mięsa i wyparowanej połowy wody dodać natkę pietruszki a następnie wlać rozmieszaną wodę z mąką ziemniaczaną zamieszać i zagotować do powstania sosu
Gdy mamy przygotowane mięso z ziemniaków można przygotować puree ze śmietany i masła jest przepyszne