Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest smaczne, sycące i proste do zrobienia.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 106
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 106
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Składniki
Udka przyprawć solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i odstawić na 30 min do lodówki.
Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej lub masło roślinne. Włożyć udka, podsmażyć i i posmarować z obydwu stron 3-4 łyżkami miodu. Następnie dołożyć startą marchewkę, którą należy naprawdę delikatnie przyprawić vegetą.
Wszystko dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Danie najlepiej podawać z ziemniakami.