Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest smaczne, sycące i proste do zrobienia.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 734
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 734
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12536
Składniki
Udka przyprawć solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i odstawić na 30 min do lodówki.
Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej lub masło roślinne. Włożyć udka, podsmażyć i i posmarować z obydwu stron 3-4 łyżkami miodu. Następnie dołożyć startą marchewkę, którą należy naprawdę delikatnie przyprawić vegetą.
Wszystko dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Danie najlepiej podawać z ziemniakami.