Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest smaczne, sycące i proste do zrobienia.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 85
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 61
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 85
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 61
Składniki
Udka przyprawć solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i odstawić na 30 min do lodówki.
Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej lub masło roślinne. Włożyć udka, podsmażyć i i posmarować z obydwu stron 3-4 łyżkami miodu. Następnie dołożyć startą marchewkę, którą należy naprawdę delikatnie przyprawić vegetą.
Wszystko dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Danie najlepiej podawać z ziemniakami.