Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste nadziewane udka aromatycznymi warzywami
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1120
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 975
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14720
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1120
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 975
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14720
Składniki
1. Z mięsa wyjmujemy kości, doprawiamy przyprawą na soczystego kurczaka oraz solimy
2. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, po czym kroimy na 3 części i przekładamy do miski 3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z brukselką 4. Paprykę kroimy w drobne paseczki, a szczypiorek drobno siekamy 5. Wszystkie warzywa mieszamy razem z ketchupem
6. Gotowym farszem nadziewamy udka, mięso zawijamy tak, aby farsz nam nie wypadł
7. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 min w 180 stopniach Celsjusza
8. Udka gotowe 9. SMACZNEGO