Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste nadziewane udka aromatycznymi warzywami
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 706
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 429
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13325
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 594
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 706
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 429
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13325
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 594
Składniki
1. Z mięsa wyjmujemy kości, doprawiamy przyprawą na soczystego kurczaka oraz solimy
2. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, po czym kroimy na 3 części i przekładamy do miski 3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z brukselką 4. Paprykę kroimy w drobne paseczki, a szczypiorek drobno siekamy 5. Wszystkie warzywa mieszamy razem z ketchupem
6. Gotowym farszem nadziewamy udka, mięso zawijamy tak, aby farsz nam nie wypadł
7. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 min w 180 stopniach Celsjusza
8. Udka gotowe 9. SMACZNEGO