Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste nadziewane udka aromatycznymi warzywami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8659
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 604
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8659
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 604
Składniki
1. Z mięsa wyjmujemy kości, doprawiamy przyprawą na soczystego kurczaka oraz solimy
2. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, po czym kroimy na 3 części i przekładamy do miski 3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z brukselką 4. Paprykę kroimy w drobne paseczki, a szczypiorek drobno siekamy 5. Wszystkie warzywa mieszamy razem z ketchupem
6. Gotowym farszem nadziewamy udka, mięso zawijamy tak, aby farsz nam nie wypadł
7. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 min w 180 stopniach Celsjusza
8. Udka gotowe 9. SMACZNEGO