Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Codziennie stoimy przed wyborem co zrobić dobrego na obiad gdy zwykłe kotlety się przejadły. Polecam udka w musztardowej marynacie pieczone na słodkiej świeżej kapuście która pod wpływem soków z mięsa jest pyszna i służy za jarzynkę, doskonała propozycja zarówno na świąteczny jak i codzienny obiad. Tak przygotowane mięso z kurczaka kusi wyglądem i jest banalnie proste do przygotowania.
Mięso z ud umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, ułożyć w misce.
Przygotować marynatę:
Musztardę połączyć z majonezem, dodać posiekaną drobniutko cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać sól i przyprawy, wymieszać na jednolitą masę zalać mięso, dokładnie łyżką przemieszać aby pokryło się w całości marynatą, odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Kapustę poszatkować nożem, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego razem z liściem laurowym. Na wierzchu ułożyć zamarynowane mięso.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez około godzinę aż mięso będzie mięciutkie.
Gdyby za szybko się przypiekało można nakryć folią aluminiową którą należy zdjąć 10 minut przed końcem pieczenia aby mięsko się zrumieniło. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki z gotowanymi ziemniakami.
Udka z kurczaka pieczone z kapustą to bardzo aromatyczna i smaczna potrawa. T...
Odsłon: 2496
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 296
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17350
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 116
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 125
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 296
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17350
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 116
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso z ud umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, ułożyć w misce. Przygotować marynatę: Musztardę połączyć z majonezem, dodać posiekaną drobniutko cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać sól i przyprawy, wymieszać na jednolitą masę zalać mięso, dokładnie łyżką przemieszać aby pokryło się w całości marynatą, odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Kapustę poszatkować nożem, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego razem z liściem laurowym. Na wierzchu ułożyć zamarynowane mięso. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez około godzinę aż mięso będzie mięciutkie. Gdyby za szybko się przypiekało można nakryć folią aluminiową którą należy zdjąć 10 minut przed końcem pieczenia aby mięsko się zrumieniło. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki z gotowanymi ziemniakami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 116
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 88