Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Codziennie stoimy przed wyborem co zrobić dobrego na obiad gdy zwykłe kotlety się przejadły. Polecam udka w musztardowej marynacie pieczone na słodkiej świeżej kapuście która pod wpływem soków z mięsa jest pyszna i służy za jarzynkę, doskonała propozycja zarówno na świąteczny jak i codzienny obiad. Tak przygotowane mięso z kurczaka kusi wyglądem i jest banalnie proste do przygotowania.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 2268
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18637
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 7840
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1291
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 2268
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18637
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 7840
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1291
Składniki
Mięso z ud umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, ułożyć w misce. Przygotować marynatę: Musztardę połączyć z majonezem, dodać posiekaną drobniutko cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać sól i przyprawy, wymieszać na jednolitą masę zalać mięso, dokładnie łyżką przemieszać aby pokryło się w całości marynatą, odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Kapustę poszatkować nożem, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego razem z liściem laurowym. Na wierzchu ułożyć zamarynowane mięso. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez około godzinę aż mięso będzie mięciutkie. Gdyby za szybko się przypiekało można nakryć folią aluminiową którą należy zdjąć 10 minut przed końcem pieczenia aby mięsko się zrumieniło. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki z gotowanymi ziemniakami.