Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczęło się lato, ale niestety pogoda za oknem raczej nie rozpieszcza, dlatego na rozgrzanie zapraszam na soczystego kurczaka w mocno aromatycznej marynacie na bazie sosu sojowego. Proste, a jakie smaczne :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1251
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1251
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować marynatę: Cebulę i czosnek drobno posiekać (najlepiej za pomocą rozdrabniacza blendera). Do sosu sojowego dodać wszystkie przyprawy, czosnek, cebulę i dokładnie wymieszać. Następnie każdy kawałek kurczaka bardzo dokładnie i obficie posmarować marynatą. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i marynować najlepiej całą noc w chłodnym miejscu. Udka piec w piekarniku przez ok. 1 godzinę w temp. 200 stopni, w razie potrzeby zmniejszyć temperaturę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)