Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczęło się lato, ale niestety pogoda za oknem raczej nie rozpieszcza, dlatego na rozgrzanie zapraszam na soczystego kurczaka w mocno aromatycznej marynacie na bazie sosu sojowego. Proste, a jakie smaczne :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować marynatę: Cebulę i czosnek drobno posiekać (najlepiej za pomocą rozdrabniacza blendera). Do sosu sojowego dodać wszystkie przyprawy, czosnek, cebulę i dokładnie wymieszać. Następnie każdy kawałek kurczaka bardzo dokładnie i obficie posmarować marynatą. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i marynować najlepiej całą noc w chłodnym miejscu. Udka piec w piekarniku przez ok. 1 godzinę w temp. 200 stopni, w razie potrzeby zmniejszyć temperaturę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)