Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas w domu bardzo często gości drób – najczęściej udka. Jest to mięso tanie i smaczne. Najczęściej kupuje je w ulubionym sklepie z ekologicznym drobiem – by mieć pewność, że jem dobrej jakości mięso. Mięso z kurczaka można przygotowywać na miliony sposobów. Ja dziś proponuję udka marynowane w cebuli i czosnku.
Danie jest smaczne, sycące i proste do zrobienia.
Odsłon: 8879
Podam wam przepis na syrop który robił nam w czasie choroby dziadek i mama, t...
Odsłon: 7099
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 24
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 412
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 24
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 412
Składniki
1. Cebulę i czosnek obieramy. I kroimy w plasterki 2. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy je olejem 3. Udka posypujemy przyprawami oraz cebulą i czosnkiem. Całość przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 12 godzin 4. Udka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 35 minut
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad wielkanocny Ewy Wachowicz
Dania główne
Pieczeń rzymska
Dania główne
Udziec jagnięcy jak świąteczny kebab
Dania główne
Zapiekana pierś z kurczaka
Obiad wielkanocny Ewy Wachowicz
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Zastanawiacie się, co podać rodzinie na...
Odsłon: 28
Pieczeń rzymska
Tradycyjna pieczeń rzymska na bazie mięsa wieprzowo-wołowego z jajkiem w środ...
Odsłon: 25