Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka faszerowane grzybkami, kapustą i makaronem chińskim, doprawione sosem sojowym to idealna propozycja na obiad lub uroczystą kolacje.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5335
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2452
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5335
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2452
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kość i wycinamy mięso które nam odstaje.
2. Skrawki mięsa mielimy.
3. Udka posypujemy przyprawą oraz solą i odstawiamy.
4. Grzyby moczymy w wodzie.
5. Makaron zalewamy gorącą wodą na 5 minut
6. Po tym czasie drobno siekamy i dodajemy do mięsa.
7. Cebulę obieramy, drobno kroimy i również dodajemy do mięsa.
8. Grzyby odlewamy z wody, kroimy.
9. Kapustę drobno siekamy.
10. Doprawiamy pieprzem, chili oraz solą.
11. Wbijamy jajko.
12. Wyrabiamy masę mięsną.
13. Gotowym farszem nadziewamy udka.
14. Układamy w foli. 15. Pieczemy 30 minut w 180 ̊C.
16. Udka gotowe. 17. Smacznego.