Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka faszerowane grzybkami, kapustą i makaronem chińskim, doprawione sosem sojowym to idealna propozycja na obiad lub uroczystą kolacje.
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 101
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 832
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 68
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 101
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 832
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 68
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kość i wycinamy mięso które nam odstaje.
2. Skrawki mięsa mielimy.
3. Udka posypujemy przyprawą oraz solą i odstawiamy.
4. Grzyby moczymy w wodzie.
5. Makaron zalewamy gorącą wodą na 5 minut
6. Po tym czasie drobno siekamy i dodajemy do mięsa.
7. Cebulę obieramy, drobno kroimy i również dodajemy do mięsa.
8. Grzyby odlewamy z wody, kroimy.
9. Kapustę drobno siekamy.
10. Doprawiamy pieprzem, chili oraz solą.
11. Wbijamy jajko.
12. Wyrabiamy masę mięsną.
13. Gotowym farszem nadziewamy udka.
14. Układamy w foli. 15. Pieczemy 30 minut w 180 ̊C.
16. Udka gotowe. 17. Smacznego.