Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejsze, ale zarazem bardzo smaczne udka przygotowane w piekarniku. Polecam!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Składniki
Z oliwy, drobno pokrojonego czosnku i przypraw przygotować marynatę. Umyte i osuszone udka dokładnie natrzeć marynatą. Ułożyć w misce, zamknąć i schować na noc do lodówki. Na drugi dzień zamarynowane udka ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w temp. 150 stopni przez ok. 100-120 min, od czasu do czasu polewając wytworzonym podczas pieczenia sosem. Smacznego!