Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejsze, ale zarazem bardzo smaczne udka przygotowane w piekarniku. Polecam!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3933
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19914
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3036
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4247
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3933
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19914
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3036
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4247
Składniki
Z oliwy, drobno pokrojonego czosnku i przypraw przygotować marynatę. Umyte i osuszone udka dokładnie natrzeć marynatą. Ułożyć w misce, zamknąć i schować na noc do lodówki. Na drugi dzień zamarynowane udka ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w temp. 150 stopni przez ok. 100-120 min, od czasu do czasu polewając wytworzonym podczas pieczenia sosem. Smacznego!