Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka pieczone z pieczarkami

Udka pieczone z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4764

Dodano:

Odsłon: 2737

Udka pieczone cieszą się ogólnie dużą popularnością, dlatego warto czasem smakowo je polepszyć ;)

Składniki

  • udka z kurczaka 5 szt
  • oliwa orzechowa 2-3 łyżki
  • kucharek 2/3 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
  • pieczarki 300 g
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka dokładnie umyć, wsadzić np. do miski zlać oliwą, posypać przyprawami i wymieszać. Przełożyć na dużą blachę (pozostałości z naczynia nie wylewać tylko w czasie pieczenia polewać kurczaki). Piec w temp. 130 stopni przez ok. 70 min. od czasu do czasu polewając powstałym w czasie pieczenia tłuszczem. Pod koniec pieczenia dodać bardzo grubo skrojone pieczarki. piec jeszcze ok. 10 min.

  2. Piec jeszcze ok. 10 min. Potem wyciągnąć z piekarnika i odczekać ok. 2 min. Następnie mięso wyłożyć na półmisek i "obłożyć" pieczarkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 28 kwietnia 2017 Fajny prosty przepis. Ja bym dodała jeszcze garść orzechów pod koniec, ale to już wg uznania. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń