Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka pieczone cieszą się ogólnie dużą popularnością, dlatego warto czasem smakowo je polepszyć ;)
Kurczak w sosie paprykowym to bardzo aromatyczne danie o intensywnie paprykow...
Odsłon: 26622
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 166
Kurczak w sosie paprykowym to bardzo aromatyczne danie o intensywnie paprykow...
Odsłon: 26622
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 166
Składniki
Udka dokładnie umyć, wsadzić np. do miski zlać oliwą, posypać przyprawami i wymieszać. Przełożyć na dużą blachę (pozostałości z naczynia nie wylewać tylko w czasie pieczenia polewać kurczaki). Piec w temp. 130 stopni przez ok. 70 min. od czasu do czasu polewając powstałym w czasie pieczenia tłuszczem. Pod koniec pieczenia dodać bardzo grubo skrojone pieczarki. piec jeszcze ok. 10 min.
Piec jeszcze ok. 10 min. Potem wyciągnąć z piekarnika i odczekać ok. 2 min. Następnie mięso wyłożyć na półmisek i "obłożyć" pieczarkami. Smacznego!