Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka to posiłek niezwykle uniwersalny. Pieczone udka mogą być podane na lunch, obiad lub kolację.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 484
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8675
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3003
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 953
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 484
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8675
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3003
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 953
Składniki
Udka umyć, osuszyć, posypać przyprawami. Warzywa pokroić w kostkę lub plasterki ułożyć na dnie gęsiarki. Na warzywach poukładać udka, wszystko skropić olejem lub nałożyć plasterki smalcu. Gęsiarkę bez pokrywki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C na 10-15 minut do przyrumienienia mięsa. Potem dolewamy ok. 100 ml bulionu, nakładamy pokrywkę, zmniejszamy temperaturę do 175 C i pieczemy jeszcze około 70-90 minut. Można stopniowo dolewać bulion. Na kilka minut przed końcem pieczenia, gdy mięso jest miękkie, znowu zdejmujemy pokrywkę.