Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na obiady i na większe okazje.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1336
Składniki
Udka oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy je oczyszczoną i pokrojoną w kostkę marchewką, obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, cebulą pokrojoną w kostkę i oczyszczonymi szparagami. Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w gorącym mleku i dodajemy do mąki, soli, jajka i oleju wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy i przykrywamy nim mięso i warzywa. Pieczemy do godziny w 180 stopniach, aż wierzch się zrumieni. Podawać można z surówką.