Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na obiady i na większe okazje.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Składniki
Udka oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy je oczyszczoną i pokrojoną w kostkę marchewką, obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, cebulą pokrojoną w kostkę i oczyszczonymi szparagami. Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w gorącym mleku i dodajemy do mąki, soli, jajka i oleju wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy i przykrywamy nim mięso i warzywa. Pieczemy do godziny w 180 stopniach, aż wierzch się zrumieni. Podawać można z surówką.