Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na obiady i na większe okazje.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 594
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 60
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 35
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 881
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 298
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 594
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 60
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 35
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 881
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 298
Składniki
Udka oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy je oczyszczoną i pokrojoną w kostkę marchewką, obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, cebulą pokrojoną w kostkę i oczyszczonymi szparagami. Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w gorącym mleku i dodajemy do mąki, soli, jajka i oleju wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy i przykrywamy nim mięso i warzywa. Pieczemy do godziny w 180 stopniach, aż wierzch się zrumieni. Podawać można z surówką.