Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na obiady i na większe okazje.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231720
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4940
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36267
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1410
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231720
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4940
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36267
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1410
        
        
                Składniki
Udka oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy je oczyszczoną i pokrojoną w kostkę marchewką, obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, cebulą pokrojoną w kostkę i oczyszczonymi szparagami. Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w gorącym mleku i dodajemy do mąki, soli, jajka i oleju wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy i przykrywamy nim mięso i warzywa. Pieczemy do godziny w 180 stopniach, aż wierzch się zrumieni. Podawać można z surówką.