Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie słodki smak mięska pysznie i tradycyjnie, polecam!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Składniki
Sos: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, rumienimy ją na jednej łyżce masła. Dodajemy do niej koncentrat, keczup, powidła, ocet i przyprawiamy cukrem i solą. Dodajemy bulion i dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Udka myjemy i osuszamy, oprószamy jarzynką i słodką papryką. Smażymy na rumiano na maśle. Przekładamy do garnka lub naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i zalewamy sosem. Pieczemy w piekarniku do godziny w 180 stopniach.