Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie słodki smak mięska pysznie i tradycyjnie, polecam!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 517
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 369
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 517
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 369
Składniki
Sos: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, rumienimy ją na jednej łyżce masła. Dodajemy do niej koncentrat, keczup, powidła, ocet i przyprawiamy cukrem i solą. Dodajemy bulion i dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Udka myjemy i osuszamy, oprószamy jarzynką i słodką papryką. Smażymy na rumiano na maśle. Przekładamy do garnka lub naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i zalewamy sosem. Pieczemy w piekarniku do godziny w 180 stopniach.