Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu z pieczarkami. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22766
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15139
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45458
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22766
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15139
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45458
Składniki
Mięso czyścimy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Przed duszeniem udka obsmażamy na smalcu na złoty kolor, z każdej strony. Podsmażone mięso przekładamy do garnka, a na patelni szklimy posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki się podsmażą, całość przekładamy do mięsa. Dodajemy obraną i stratą na tarce o dużych oczkach marchewkę oraz ziele angielskie, ziarenka pieprzu i liść laurowy. Całość zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. Udka dusimy pod przykryciem 30-40 minut. Na koniec mąkę mieszamy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlewamy do udek. Mieszając zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.