Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu z pieczarkami. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad.
Kopytka to bardzo popularne i uniwersalne danie.Można je podawać na wiele spo...
Odsłon: 1637
Tradycyjne mielone w gęstym sosie z pieczarkami a do tego kasza lub ryż i pys...
Odsłon: 257
pierś która rozpuszcza się w ustach aromatyczny pieczarkowy sos
Odsłon: 253
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 48
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 179
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 48
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 179
Składniki
Mięso czyścimy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Przed duszeniem udka obsmażamy na smalcu na złoty kolor, z każdej strony. Podsmażone mięso przekładamy do garnka, a na patelni szklimy posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki się podsmażą, całość przekładamy do mięsa. Dodajemy obraną i stratą na tarce o dużych oczkach marchewkę oraz ziele angielskie, ziarenka pieprzu i liść laurowy. Całość zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. Udka dusimy pod przykryciem 30-40 minut. Na koniec mąkę mieszamy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlewamy do udek. Mieszając zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Piersi z kurczaka w pomidorach
Dania główne
Zrazy z karkówki z pieczarkami
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Żeberka ze zdrową sałatką.
Piersi z kurczaka w pomidorach
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 193
Zrazy z karkówki z pieczarkami
Zrazy z karkówki z pieczarkami to klasyczne danie, które sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 1340