Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 987 Ocena: 12107
Dodano: 02.03.2021
Odsłon: 1231
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1. Udka kroimy na połówki, doprawiamy pomysłem na soczystego kurczaka i solą. Układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180 ° C.
2. W tym czasie, co mięso się piecze, obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową lub bulion, ketchup, przecier i żurawinę. Gotujemy 10 minut aż sos nam zgęstnieje.
3. Mięso po upieczeniu układamy w naczyniu, polewamy sosem.
4. Danie gotowe.
5. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

ErJot 08 marcaZgłoś do usunięcia
Takie udka muszą wspaniale smakować:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 08 marcaZgłoś do usunięcia
Swietny sos!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 02 marcaZgłoś do usunięcia
Świetne danie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 02 marcaZgłoś do usunięcia
Można bez kostek? ;pPyszne żarełko z tą żurawiną :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

PaniMkuchniasmakowita 02 marcaZgłoś do usunięcia
Smakowite danie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 02 marcaZgłoś do usunięcia
Ciekawe danie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 02 marcaZgłoś do usunięcia
pycha!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 02 marcaZgłoś do usunięcia
Wspaniała propozycja . Gratuluję :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz