Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chciałam zrobić ciekawe danie i chyba się udało, polecam
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4733
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 515
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4733
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 515
Składniki
1. z pałek wyciągamy kości, doprawiamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na kilka godzin do lodówki, 2. gotujemy 1 szkl wody, solimy, wsypujemy kaszę, gotujemy na malutkim ogniu aż kasza wchłonie wodę i będzie miękka, 3. grzyby namaczamy, następnie gotujemy w tej samej wodzie, odcedzamy, kroimy w kostkę, 4. boczek kroimy w kostkę, smażymy na rumiano (odlewamy wytopiony tłuszcz), dodajemy posiekaną cebulę i grzyby, solimy, smażymy chwilę razem, mieszamy z kaszą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, 5. udka nadziewamy kaszą z dodatkami, układamy na blasze wyłożonej papierem, pieczemy ok 30-35 min w 170 st, smacznego