Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chciałam zrobić ciekawe danie i chyba się udało, polecam
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
1. z pałek wyciągamy kości, doprawiamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na kilka godzin do lodówki, 2. gotujemy 1 szkl wody, solimy, wsypujemy kaszę, gotujemy na malutkim ogniu aż kasza wchłonie wodę i będzie miękka, 3. grzyby namaczamy, następnie gotujemy w tej samej wodzie, odcedzamy, kroimy w kostkę, 4. boczek kroimy w kostkę, smażymy na rumiano (odlewamy wytopiony tłuszcz), dodajemy posiekaną cebulę i grzyby, solimy, smażymy chwilę razem, mieszamy z kaszą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, 5. udka nadziewamy kaszą z dodatkami, układamy na blasze wyłożonej papierem, pieczemy ok 30-35 min w 170 st, smacznego