Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z kurczaka smażone, gwiazdki, serca ziemniaczane i papryka konserwowa.

Udka z kurczaka smażone, gwiazdki, serca ziemniaczane i papryka konserwowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1530 Ocena: 20768

Dodano:

Odsłon: 714

Danie z drobiu. Do dania możemy zamiast papryki konserwowej użyć innej surówki.

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka 2 szt.
  • ziemniaki 5-6 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • olej do smażenia
  • papryka konserwowa ze słoika (domowej roboty)
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udka z kurczaka smażone, gwiazdki, serca ziemniaczane i papryka konserwowa.

Przygotowanie

  1. Ćwiartki z kurczaka myjemy, czyścimy i oddzielamy pałki od bioderek. Solimy, pieprzymy.

  2. Smażymy na gorącym tłuszczu do miękkości mięsa i zarumienienia się z obu stron.

  3. W między czasie z plastrów ziemniaków wycinamy gwiazdki i serca i smażymy je na głębokim tłuszczu jak frytki.

  4. Gdy kawałki kurczaka usmażą się, wykładamy na talerz, obok wykładamy usmażone, posolone gwiazdki i serca z ziemniaków oraz konserwową paprykę.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń