Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z drobiu. Do dania możemy zamiast papryki konserwowej użyć innej surówki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Ćwiartki z kurczaka myjemy, czyścimy i oddzielamy pałki od bioderek. Solimy, pieprzymy.
Smażymy na gorącym tłuszczu do miękkości mięsa i zarumienienia się z obu stron.
W między czasie z plastrów ziemniaków wycinamy gwiazdki i serca i smażymy je na głębokim tłuszczu jak frytki.
Gdy kawałki kurczaka usmażą się, wykładamy na talerz, obok wykładamy usmażone, posolone gwiazdki i serca z ziemniaków oraz konserwową paprykę. Smacznego!!!