Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z drobiu. Do dania możemy zamiast papryki konserwowej użyć innej surówki.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11997
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11997
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Ćwiartki z kurczaka myjemy, czyścimy i oddzielamy pałki od bioderek. Solimy, pieprzymy.
Smażymy na gorącym tłuszczu do miękkości mięsa i zarumienienia się z obu stron.
W między czasie z plastrów ziemniaków wycinamy gwiazdki i serca i smażymy je na głębokim tłuszczu jak frytki.
Gdy kawałki kurczaka usmażą się, wykładamy na talerz, obok wykładamy usmażone, posolone gwiazdki i serca z ziemniaków oraz konserwową paprykę. Smacznego!!!