Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka kurczaka to dobre danie na święto lub dzień powszedni. Udka upieczone w glazurze z miodu i musztardy będą miłą odmianą dla waszych bliskich.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 225
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 189
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 21
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 225
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 189
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 21
Składniki
1. Udka kroimy na pół, przekładamy do miski i solimy. 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
3. Musztardę łączymy z miodem, dodajemy cebulę,
4. Powstałą mieszaninę wlać do miski z udkami, wymieszać i pozostawić na około godzinę.
5. Po tym czasie ułożyć udka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać 35 minut w 180˚C
6. Po tym czasie dokładamy pieczarki pokrojone i jeszcze zapiekamy 15minut w 180˚C.
7.Danie gotowe 8.Smacznego