Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata z cytryny, imbiru z dodatkiem ostrej papryczki nadaje udkom lekko orientalnej i nuty
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4262
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6912
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4262
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6912
Składniki
Udka myjemy, osuszamy Przygotowujemy marynatę - wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce, marynujemy udka i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godz.
Udka układamy w naczyniu do zapiekania,na każde udko kładziemy po plasterku cytryny i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra-dół. Pieczemy 50 min. Zwiększamy temperaturę do 200 stopni lub zmieniamy opcję na grill i dopiekamy nasze udka żeby skórka była bardziej chrupiąca około 7-10 min.
Smacznego :)