Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata z cytryny, imbiru z dodatkiem ostrej papryczki nadaje udkom lekko orientalnej i nuty
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1092
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 208
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1092
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 208
Składniki
Udka myjemy, osuszamy Przygotowujemy marynatę - wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce, marynujemy udka i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godz.
Udka układamy w naczyniu do zapiekania,na każde udko kładziemy po plasterku cytryny i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra-dół. Pieczemy 50 min. Zwiększamy temperaturę do 200 stopni lub zmieniamy opcję na grill i dopiekamy nasze udka żeby skórka była bardziej chrupiąca około 7-10 min.
Smacznego :)