Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i jako smaczna przekąska z pajdą świeżego pieczywa. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, ścierka, nóż, widelec, ręcznik papierowy,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2079
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3236
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1288
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2045
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2079
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3236
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1288
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2045
Składniki
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie oprószamy dobrze solą morską, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Czosnek po obraniu przeciskamy przez praskę , łączymy z oliwą i nacieramy udka. Udka przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego oprószamy papryką słodką i ostrą oraz przyprawą do kurczaka, zakrywamy ścierką i odkładamy na 30 minut w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa około 50 minut.
Udka gotowe do podania.