Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i jako smaczna przekąska z pajdą świeżego pieczywa. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, ścierka, nóż, widelec, ręcznik papierowy,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8022
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 355
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3506
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 632
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8022
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 355
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3506
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 632
Składniki
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie oprószamy dobrze solą morską, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Czosnek po obraniu przeciskamy przez praskę , łączymy z oliwą i nacieramy udka. Udka przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego oprószamy papryką słodką i ostrą oraz przyprawą do kurczaka, zakrywamy ścierką i odkładamy na 30 minut w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa około 50 minut.
Udka gotowe do podania.