Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i jako smaczna przekąska z pajdą świeżego pieczywa. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, ścierka, nóż, widelec, ręcznik papierowy,
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 791
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 95
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 186
Polecam, pychota.
Odsłon: 472
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 272
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 791
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 95
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 186
Polecam, pychota.
Odsłon: 472
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 272
Składniki
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie oprószamy dobrze solą morską, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Czosnek po obraniu przeciskamy przez praskę , łączymy z oliwą i nacieramy udka. Udka przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego oprószamy papryką słodką i ostrą oraz przyprawą do kurczaka, zakrywamy ścierką i odkładamy na 30 minut w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa około 50 minut.
Udka gotowe do podania.