Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i jako smaczna przekąska z pajdą świeżego pieczywa. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, ścierka, nóż, widelec, ręcznik papierowy,
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 610
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2383
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 610
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2383
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Składniki
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie oprószamy dobrze solą morską, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Czosnek po obraniu przeciskamy przez praskę , łączymy z oliwą i nacieramy udka. Udka przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego oprószamy papryką słodką i ostrą oraz przyprawą do kurczaka, zakrywamy ścierką i odkładamy na 30 minut w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa około 50 minut.
Udka gotowe do podania.