Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i jako smaczna przekąska z pajdą świeżego pieczywa. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, ścierka, nóż, widelec, ręcznik papierowy,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10151
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2770
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1883
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10151
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2770
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1883
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
Składniki
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie oprószamy dobrze solą morską, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Czosnek po obraniu przeciskamy przez praskę , łączymy z oliwą i nacieramy udka. Udka przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego oprószamy papryką słodką i ostrą oraz przyprawą do kurczaka, zakrywamy ścierką i odkładamy na 30 minut w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa około 50 minut.
Udka gotowe do podania.