Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka przykryte sosem połączonym z porem i zapiekane z serem to coś innego na niedzielny obiadek.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16143
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4927
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16143
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4927
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kości i rozcinamy na pół. 2. Przekładamy do miski i przyprawiamy przyprawą złocistą i solą, odstawiamy na godzinę.
3. Po godzinie udka panierujemy, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Por kroimy w kostkę i mieszamy z sosem tatarski.
7. Wykładamy na każdą porcje mięsa.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.
9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C 10. Udka gotowe. 11. Smacznego.