Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka przykryte sosem połączonym z porem i zapiekane z serem to coś innego na niedzielny obiadek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 24
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1936
Polecam.
Odsłon: 402
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 24
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1936
Polecam.
Odsłon: 402
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kości i rozcinamy na pół. 2. Przekładamy do miski i przyprawiamy przyprawą złocistą i solą, odstawiamy na godzinę.
3. Po godzinie udka panierujemy, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Por kroimy w kostkę i mieszamy z sosem tatarski.
7. Wykładamy na każdą porcje mięsa.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.
9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C 10. Udka gotowe. 11. Smacznego.