Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupki nie gotuję bo drugie danie się serwuje i rodzinka chętnie próbuje.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4932
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4932
Składniki
Uda kurczaka podzielić na części.
Dodać przyprawy z opisu.
Wetrzeć przyprawy w mięso.
Do naczynia żaroodpornego wlać pół szklanki wody, dodać przygotowane uda.
Wstawić do piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec pod przykryciem 2 godziny i 20 minut. Po godzinie piekarnik nastawić na 220 i nadal piec pod przykryciem co jakiś czas obrócić mięso, po 20 minutach odkryć naczynie żaroodporne i piec do za rumienienia się mięsa.
Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z chyli i do popicia maślanka.