Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupki nie gotuję bo drugie danie się serwuje i rodzinka chętnie próbuje.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 316
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4399
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3626
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31011
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 316
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4399
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3626
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31011
Składniki
Uda kurczaka podzielić na części.
Dodać przyprawy z opisu.
Wetrzeć przyprawy w mięso.
Do naczynia żaroodpornego wlać pół szklanki wody, dodać przygotowane uda.
Wstawić do piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec pod przykryciem 2 godziny i 20 minut. Po godzinie piekarnik nastawić na 220 i nadal piec pod przykryciem co jakiś czas obrócić mięso, po 20 minutach odkryć naczynie żaroodporne i piec do za rumienienia się mięsa.
Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z chyli i do popicia maślanka.