Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupki nie gotuję bo drugie danie się serwuje i rodzinka chętnie próbuje.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 194
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 197
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 484
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 131
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 194
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 197
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 484
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 131
Składniki
Uda kurczaka podzielić na części.
Dodać przyprawy z opisu.
Wetrzeć przyprawy w mięso.
Do naczynia żaroodpornego wlać pół szklanki wody, dodać przygotowane uda.
Wstawić do piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec pod przykryciem 2 godziny i 20 minut. Po godzinie piekarnik nastawić na 220 i nadal piec pod przykryciem co jakiś czas obrócić mięso, po 20 minutach odkryć naczynie żaroodporne i piec do za rumienienia się mięsa.
Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z chyli i do popicia maślanka.