Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie zaraz powiecie ta kobieta je tylko kury, gęsi i kaczki no cóż do puki mam swoje to korzystam ile się da. Ponieważ swojskie to swojskie wiem co jem. Dziś zrobiłam uda kurczaka brojler jest nas trzech w domu więc wystarczyło mi do przygotowania dania dwie ćwiartki z tego kurczaka, a obiad wyszedł przepyszny mięso rozpływało się w ustach.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 882
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 515
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 882
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 515
Składniki
Ćwiartki z kurczaka podzielić na części, ponacinać skórę z częścią mięsa. Obsypać przyprawami i dokładnie wetrzeć w mięso aby przeszły przyprawy w każdą część mięsa. Odstawić na 20 minut.
Gdy już mięso odstało swój czas przełożyć je do naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody i wstawić do piekarnika ustawić na 200 stopni piec 2 godziny pod przykryciem ( ja nakryłam folią aluminiową ). Po dwóch godzinach piekarnik nastawić na 250 stopni i piec jeszcze 30 minut ( bez przykrycia ) do ładnego zarumienienia skórki. ( Mięso co jakiś czas przekręcać ).
Obiad podałam z ziemniakami polanymi sosem z mięsa oraz groszek z marchewką w bułce tartej do popicia zimna maślanka.