Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pomysł podania podpatrzony u Jamiego Oliviera.
rękaw do pieczenia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Udziec trzeba naciąć, ale lepiej nie do kości bo później mięso się rozejdzie.
Całość trzeba obficie obsypać przyprawami i roztartym/ przeciśniętym czosnkiem.
Udziec piekłam na warstwie ziemniaków i cebuli, w rękawie do pieczenia 2,5 h w 185 stopniach, w połowie czasu można zmniejszyć temperaturę do 170 C.
:)
Smacznego :)