Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pomysł podania podpatrzony u Jamiego Oliviera.
rękaw do pieczenia
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84951
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2248
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9811
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3595
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6917
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84951
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2248
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9811
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3595
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6917
Składniki
Udziec trzeba naciąć, ale lepiej nie do kości bo później mięso się rozejdzie.
Całość trzeba obficie obsypać przyprawami i roztartym/ przeciśniętym czosnkiem.
Udziec piekłam na warstwie ziemniaków i cebuli, w rękawie do pieczenia 2,5 h w 185 stopniach, w połowie czasu można zmniejszyć temperaturę do 170 C.
:)
Smacznego :)