Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świeta nie może go zabraknąć w naszym domu. Jest pyszny, mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Warto poświęcić trochę czasu by przygotować tak smaczne danie.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 31
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 31
Składniki
Szynkę naciąć od strony słoniny w "kratkę". Przygotować solankę i zalać w dużej misce tak, by była całkowicie przykryta. Odstawić na 24 godziny. Od czasu do czasu nakłuć ostrym szpikulcem by solanka wniknęła w głąb mięsa.
Następnie udzieć osuszyć papierowym ręcznikiem . Wszystkie składniki maceratu wymieszać i natrzeć porządnie cały udzieć. Owinąć dokładnie rozciętym rękawem do pieczenia i ułożyć w formie. Piec przez 11 godzin w temperaturze 140 stopni. Na godzinę przed końcem pieczenia posamrować glazurą.
Jeżeli mięso za bardzo się przypieka, należy go nakryć papierem do pieczenia.