Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świeta nie może go zabraknąć w naszym domu. Jest pyszny, mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Warto poświęcić trochę czasu by przygotować tak smaczne danie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1180
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1180
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Szynkę naciąć od strony słoniny w "kratkę". Przygotować solankę i zalać w dużej misce tak, by była całkowicie przykryta. Odstawić na 24 godziny. Od czasu do czasu nakłuć ostrym szpikulcem by solanka wniknęła w głąb mięsa.
Następnie udzieć osuszyć papierowym ręcznikiem . Wszystkie składniki maceratu wymieszać i natrzeć porządnie cały udzieć. Owinąć dokładnie rozciętym rękawem do pieczenia i ułożyć w formie. Piec przez 11 godzin w temperaturze 140 stopni. Na godzinę przed końcem pieczenia posamrować glazurą.
Jeżeli mięso za bardzo się przypieka, należy go nakryć papierem do pieczenia.