Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko jest mięciutkie, soczyste, aromatyczne. Pycha.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1393
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1777
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9094
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1393
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1777
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9094
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso włożyć do garnka i zalać wodą tak, żeby było przykryte. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, czosnek i sól. Gotować ok. 45 min na wolnym ogniu. Wyjąć mięso i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Lekko przestudzić i posmarować mieszanką majonezu z ketchupem, musztarda i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 min. Do obiadu mięso podawać gorące. Smacznego.