Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo smaczne i pożywne, chociaż trzeba im poświęcić sporo czasu. Ale od czasu do czasu- warto.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 137
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22761
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 5225
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 137
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22761
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 5225
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zmielić. Przełożyć do głębokiej miski i uformować kulę. Przeciąć nożem na cztery równe części. Jedną część wyjąć a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać jajko, sól i odłożone ziemniaki. Uformować wałek, pociąć na równe części . Każdy lekko spłaszczać w dłoniach i nakładać po łyżce farszu. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3 minuty po wypłynięciu. Podawać z boczkiem i cebulką. Łopatkę zmielić i przesmażyć na łyżce smalcu razem z cebulą. Mięso drobiowe ugotować z warzywami. Zmielić. Połączyć z przesmażoną łopatką. Doprawić. Mięso jest suche, więc dolać 2-3 łyżki wywaru, w którym gotował się filet.