Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo smaczne i pożywne, chociaż trzeba im poświęcić sporo czasu. Ale od czasu do czasu- warto.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 124
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 111
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 124
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 111
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zmielić. Przełożyć do głębokiej miski i uformować kulę. Przeciąć nożem na cztery równe części. Jedną część wyjąć a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać jajko, sól i odłożone ziemniaki. Uformować wałek, pociąć na równe części . Każdy lekko spłaszczać w dłoniach i nakładać po łyżce farszu. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3 minuty po wypłynięciu. Podawać z boczkiem i cebulką. Łopatkę zmielić i przesmażyć na łyżce smalcu razem z cebulą. Mięso drobiowe ugotować z warzywami. Zmielić. Połączyć z przesmażoną łopatką. Doprawić. Mięso jest suche, więc dolać 2-3 łyżki wywaru, w którym gotował się filet.