Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo smaczne i pożywne, chociaż trzeba im poświęcić sporo czasu. Ale od czasu do czasu- warto.
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 2346
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 386
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 111
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 2346
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 386
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 111
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zmielić. Przełożyć do głębokiej miski i uformować kulę. Przeciąć nożem na cztery równe części. Jedną część wyjąć a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać jajko, sól i odłożone ziemniaki. Uformować wałek, pociąć na równe części . Każdy lekko spłaszczać w dłoniach i nakładać po łyżce farszu. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3 minuty po wypłynięciu. Podawać z boczkiem i cebulką. Łopatkę zmielić i przesmażyć na łyżce smalcu razem z cebulą. Mięso drobiowe ugotować z warzywami. Zmielić. Połączyć z przesmażoną łopatką. Doprawić. Mięso jest suche, więc dolać 2-3 łyżki wywaru, w którym gotował się filet.