Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas produkcje uszek już ruszyła...a u Was??
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 879
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 164
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8923
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 879
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 164
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8923
Składniki
Składniki na ciasto zagniatamy. Ciasto wałkujemy i wycinamy literatką małe kółeczka. Grzyby myjemy i moczymy na kilka godzin w wodzie. Po tym czasie gotujemy aż wyparuje wywar. . cebule drobno siekamy i przyrumieniamy na oleju. Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.Przez maszynkę do mielenia przepuszczamy grzyby, cebulę i bułkę. Dodajemy trochę bułki tartej i przyprawiamy. uformowane uszka wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy do wypłynięcia. potem jeszcze około 2 minut.