Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas produkcje uszek już ruszyła...a u Was??
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 838
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 838
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Składniki
Składniki na ciasto zagniatamy. Ciasto wałkujemy i wycinamy literatką małe kółeczka. Grzyby myjemy i moczymy na kilka godzin w wodzie. Po tym czasie gotujemy aż wyparuje wywar. . cebule drobno siekamy i przyrumieniamy na oleju. Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.Przez maszynkę do mielenia przepuszczamy grzyby, cebulę i bułkę. Dodajemy trochę bułki tartej i przyprawiamy. uformowane uszka wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy do wypłynięcia. potem jeszcze około 2 minut.