Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z pieczarkami Siostry Anastazji to tradycyjny przepis, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do barszczu. Zrób je samodzielnie i ciesz się z pysznego smaku wraz z całą rodziną!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Pieczarki umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę też posiekaj drobno. Na oleju podsmaż, doprawiając solą i pieprzem, co jakiś czas mieszając.
Podgrzej wodę, aby była ciepła, ale nie gorąca.
Mąkę pszenną przesiej do miski. Zostaw kilka łyżek do podsypania. Dodaj jajko i oliwę. Zacznij robić ciasto, dolewając partiami wodę. Podsypując mąką, wyrabiaj na jednolitą konsystencję. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Po tym czasie podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj cienko i wykrawaj foremką krążki o średnicy 3-4 cm. Na środek nałóż farsz. Zlep brzegi jak na pierogi, a potem mocno końcówki, tworząc kształt uszka.
Gotowe uszka z pieczarkami włóż do garnka z osoloną wodą. Delikatnie zamieszaj. Gotuj 3 minuty od momentu wypłynięcia. Źródło: siostra-anastazja.pl