Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z pieczarkami Siostry Anastazji to tradycyjny przepis, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do barszczu. Zrób je samodzielnie i ciesz się z pysznego smaku wraz z całą rodziną!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1480
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1672
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 61
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1480
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1672
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 61
Składniki
Pieczarki umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę też posiekaj drobno. Na oleju podsmaż, doprawiając solą i pieprzem, co jakiś czas mieszając.
Podgrzej wodę, aby była ciepła, ale nie gorąca.
Mąkę pszenną przesiej do miski. Zostaw kilka łyżek do podsypania. Dodaj jajko i oliwę. Zacznij robić ciasto, dolewając partiami wodę. Podsypując mąką, wyrabiaj na jednolitą konsystencję. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Po tym czasie podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj cienko i wykrawaj foremką krążki o średnicy 3-4 cm. Na środek nałóż farsz. Zlep brzegi jak na pierogi, a potem mocno końcówki, tworząc kształt uszka.
Gotowe uszka z pieczarkami włóż do garnka z osoloną wodą. Delikatnie zamieszaj. Gotuj 3 minuty od momentu wypłynięcia. Źródło: siostra-anastazja.pl