Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z pieczarkami Siostry Anastazji to tradycyjny przepis, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do barszczu. Zrób je samodzielnie i ciesz się z pysznego smaku wraz z całą rodziną!
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Składniki
Pieczarki umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę też posiekaj drobno. Na oleju podsmaż, doprawiając solą i pieprzem, co jakiś czas mieszając.
Podgrzej wodę, aby była ciepła, ale nie gorąca.
Mąkę pszenną przesiej do miski. Zostaw kilka łyżek do podsypania. Dodaj jajko i oliwę. Zacznij robić ciasto, dolewając partiami wodę. Podsypując mąką, wyrabiaj na jednolitą konsystencję. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Po tym czasie podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj cienko i wykrawaj foremką krążki o średnicy 3-4 cm. Na środek nałóż farsz. Zlep brzegi jak na pierogi, a potem mocno końcówki, tworząc kształt uszka.
Gotowe uszka z pieczarkami włóż do garnka z osoloną wodą. Delikatnie zamieszaj. Gotuj 3 minuty od momentu wypłynięcia. Źródło: siostra-anastazja.pl