Do góry

Dania główne Przepis na:

wariacko zielony indor

wariacko zielony indor

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1453

Dodano:

Odsłon: 3563

smażone polędwiczki z indyka na rucoli

Składniki

  • pierś z indyka,najlepiej polędwiczki 2 szt.
  • rucola 1 op.
  • pomidorki koktajlowe 1 op.
  • pietruszka 1 pęczek
  • koperek 1 pęczek
  • oliwa z oliwek
  • mus malinowy 250 ml
  • oregano
  • cytryna 1 szt.
  • czosnek 6 zàbkòw
  • chilli młynek
  • sòl młynek
  • mix pieprzòw młynek
  • curry 1 łyżeczka
  • rozmaryn świeży 2,3 gałàzki
  • olej rzepakowy
  • masło 2 łyżeczki
  • miòd lub cukier 2 łyżeczki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
wariacko zielony indor

Przygotowanie

  1. dzień wcześniej przygotowujemy marynatę:

    - do oliwy z oliwek dodajemy 100 ml musu malinowego (może być gotowy albo zmiksowane maliny z odrobinà cukru ),czosnek kroimy w płatki i dodajemy do marynaty,odrobinę soku z cytryny,2 łyžeczki curry,trochę posiekanej pietruszki,dodajemy też zmiksowane chilli-wszystko mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wrzucamy indora i gałàzki rozmarynu oraz 2 łyżeczki miodu lub opcjonalnie cukru,trochę soli i pieprzu

  2. indor powinien przeleżeć w marynacie 24 h ale może być kròcej 15 albo 12 h

  3. na drugi dzień indora smażymy z obu stron na oleju na koniec smażenia dodajemy trochę masła,smažymy na rumiano

  4. na talerzu układamy świeżà rucolę,na rucoli układamy indora,wszystko posypujemy delikatnie pietruszkà i koperkiem

  5. dodajemy pokrojone na pòł pomidorki koktajlowe,ktòre oprôszamy solà,pieprzem i chilli

  6. możemy do tego podać biały ryż ugotowany na sypko ale niekoniecznie bo indor z tak zielonym i pomidorowym zestawem smakuje wybornie

    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń