Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smażone polędwiczki z indyka na rucoli
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4926
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9722
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4926
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9722
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
dzień wcześniej przygotowujemy marynatę: - do oliwy z oliwek dodajemy 100 ml musu malinowego (może być gotowy albo zmiksowane maliny z odrobinà cukru ),czosnek kroimy w płatki i dodajemy do marynaty,odrobinę soku z cytryny,2 łyžeczki curry,trochę posiekanej pietruszki,dodajemy też zmiksowane chilli-wszystko mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wrzucamy indora i gałàzki rozmarynu oraz 2 łyżeczki miodu lub opcjonalnie cukru,trochę soli i pieprzu
indor powinien przeleżeć w marynacie 24 h ale może być kròcej 15 albo 12 h
na drugi dzień indora smażymy z obu stron na oleju na koniec smażenia dodajemy trochę masła,smažymy na rumiano
na talerzu układamy świeżà rucolę,na rucoli układamy indora,wszystko posypujemy delikatnie pietruszkà i koperkiem
dodajemy pokrojone na pòł pomidorki koktajlowe,ktòre oprôszamy solà,pieprzem i chilli
możemy do tego podać biały ryż ugotowany na sypko ale niekoniecznie bo indor z tak zielonym i pomidorowym zestawem smakuje wybornie Smacznego ;-)