Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka kolacja robi się sama :) a jak pachnie i smakuje !
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Kalafiora wcześniej ugotować, odlać wodę. Pozostałe warzywa obrać, opłukać, pokroić w kostkę lub talarki. Ziemniaki i kiełbasę w plastry.
Naczynie wysmarować olejem. Układać kolejno cienkie warstwy : ziemniaki, warzywa, kiełbasę. Każdą warstwę delikatnie doprawiam solą i pieprzem ziołowym. Górną warstwą powinny być ziemniaki , które posypuje serem i oregano.
Przykryte naczynie wkładam do piekarnika na ok. 45 minut w temp. 200 stopnia.
Potem już tylko uczta !