Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka kolacja robi się sama :) a jak pachnie i smakuje !
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17287
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 452
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17287
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 452
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Kalafiora wcześniej ugotować, odlać wodę. Pozostałe warzywa obrać, opłukać, pokroić w kostkę lub talarki. Ziemniaki i kiełbasę w plastry.
Naczynie wysmarować olejem. Układać kolejno cienkie warstwy : ziemniaki, warzywa, kiełbasę. Każdą warstwę delikatnie doprawiam solą i pieprzem ziołowym. Górną warstwą powinny być ziemniaki , które posypuje serem i oregano.
Przykryte naczynie wkładam do piekarnika na ok. 45 minut w temp. 200 stopnia.
Potem już tylko uczta !