Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie tradycyjna wersja faszerowanych warzyw, przyprawy wszystko zmieniają.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10686
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13046
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10686
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13046
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4793
Składniki
Warzywa przygotowałam do faszerowania, środek z cukinii i pomidora odłożyłam do smażenia z mięsem. Na patelni podsmażyłam cebulę, potem wsypałam ryż i go lekko zrumieniłam, potem dodałam mięso i czosnek, a po chwili pokrojone wnętrza warzyw,oraz pokrojone niezbyt cienko papryczki chili. Wszystko podlałam dwiema szklankami wody i czekałam z 10 minut. Gdy ryz będzie na wpół miękki a całość jeszcze trochę płynna, wyłączyłam gaz. Wszystko doprawiłam solą, przyprawami i dodałam nać kolendry. Nafaszerowane warzywa ułozyłam na blasze i piekłam około 45 do 60minut w piekarniku w 175 stopniach. Smacznego :)