Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne warzywa z pędami bambusa i grzybkami mun. Proste do wykonania danie. pełne chińskich smaków.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3519
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 362
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3519
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 362
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
Składniki
Orzeszki ziemne krótko prażymy na suchej patelni. Wsypujemy warzywa, kurkumę, papryczkę i minutę przesmażamy , cały czas mieszając. Dodajemy mleko kokosowe i dusimy na niewielkim ogniu niecałe 7 minut. Całość doprawiamy sosem ostrygowym, solą i pieprzem. Gotujemy teraz na dużym ogniu około 3-5 minut do odparowania. Podajemy z ryżem, makaronem lub tak jak ja z kluskami śląskimi.