Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne warzywa z pędami bambusa i grzybkami mun. Proste do wykonania danie. pełne chińskich smaków.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4048
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 959
Polecam.
Odsłon: 370
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4048
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 959
Polecam.
Odsłon: 370
Składniki
Orzeszki ziemne krótko prażymy na suchej patelni. Wsypujemy warzywa, kurkumę, papryczkę i minutę przesmażamy , cały czas mieszając. Dodajemy mleko kokosowe i dusimy na niewielkim ogniu niecałe 7 minut. Całość doprawiamy sosem ostrygowym, solą i pieprzem. Gotujemy teraz na dużym ogniu około 3-5 minut do odparowania. Podajemy z ryżem, makaronem lub tak jak ja z kluskami śląskimi.