Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa z patelni i sadzone jajka

Warzywa z patelni i sadzone jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4576

Dodano:

Odsłon: 3881

Kolejny szybki obiad przygotowany z lodówkowych remanentów. Oczywiście można go przygotować z różnych warzyw, nawet z mrożonych. Podsmażone i posypane tartym pecorino warzywa smakują prawdziwie "po włosku".

Składniki

  • ćwierć brokuła podzielonego na różyczki
  • ćwierć kalafiora podzielonego na różyczki
  • marchew pokrojona w plastry
  • cukinia pokrojona w plastry
  • ok. 15 dag fasolki szparagowej (miałem resztki zamrożone)
  • lub/ i dowolne warzywa, jakie masz w lodówce
  • sól, pieprz, przyprawa włoska - do smaku
  • dwie łyżki oliwy
  • dwie - trzy łyżki pecorino (może być inny, twardy ser) startego, do posypania.
  • 1 - 2 jajka sadzone na osobę
  • drobno posiekany szczypiorek do posypania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Warzywa z patelni i sadzone jajka

Przygotowanie

  1. Warzywa podsmaż na oliwie. jeżeli używasz mrożonych - zacznij podsmażanie od nich, dopiero później dodaj świeże.
    Dopraw do smaku (lubię ostro - stąd pikantna przyprawa).
    Podawaj z sadzonymi jajkami, posypane startym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń