Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z lekka nutka sródziemnomorska, smaczna, prosta i szybka. Skladniki na okragla foremke o srednicy 28 cm, na podluzna wystarczy 2/3 ilosci.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1374
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14918
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 923
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1374
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14918
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 923
Składniki
Warzywa pokroic w kostke, cebule w waskie piórka. Warzywa z wyjatkiem cukinii wymieszac z sola i oliwa i wlozyc do foremki. Piec 30 min w temp. 180° C, po 15 minutach dodac cukiniei i swieze ziola. Forme na tarte wysmarowac maslem i wylozyc warstwa ciasta francuskiego. Upieczone warzywa ulozyc na ciescie, mleko zmieszac ze smietana, serem ricotta, jajkami, sola i pieprzem i wlac do foremki. Posypac kozim serem pokrojonym w kostke. Piec 35-40 min w temp. 180° C
Podawac bezposrednio po upieczeniu.