Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywna tarta z kozim serem

Warzywna tarta z kozim serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 289 Ocena: 5521

Dodano:

Odsłon: 29257

Potrawa z lekka nutka sródziemnomorska, smaczna, prosta i szybka. Skladniki na okragla foremke o srednicy 28 cm, na podluzna wystarczy 2/3 ilosci.

Składniki

  • 2 małe bakłażany
  • 2 małe cukinie
  • 1 - 2 czerwone papryki
  • 2 czerwone cebule
  • oliwa z oliwek
  • świeże oregano, tymianek, rozmaryn i natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 150 g sera ricotta
  • 2 jajka
  • 100 ml śmietany
  • 100 ml mleka
  • 100 g koziego sera
  • świeże ciasto francuskie
  • masło do foremki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroic w kostke, cebule w waskie piórka.
    Warzywa z wyjatkiem cukinii wymieszac z sola i oliwa i wlozyc do foremki. Piec 30 min w temp. 180° C, po 15 minutach dodac cukiniei i swieze ziola.
    Forme na tarte wysmarowac maslem i wylozyc warstwa ciasta francuskiego.
    Upieczone warzywa ulozyc na ciescie, mleko zmieszac ze smietana, serem ricotta, jajkami, sola i pieprzem i wlac do foremki.
    Posypac kozim serem pokrojonym w kostke.
    Piec 35-40 min w temp. 180° C

  2. Podawac bezposrednio po upieczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń