Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z lekka nutka sródziemnomorska, smaczna, prosta i szybka. Skladniki na okragla foremke o srednicy 28 cm, na podluzna wystarczy 2/3 ilosci.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15341
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 248
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15341
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 248
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Składniki
Warzywa pokroic w kostke, cebule w waskie piórka. Warzywa z wyjatkiem cukinii wymieszac z sola i oliwa i wlozyc do foremki. Piec 30 min w temp. 180° C, po 15 minutach dodac cukiniei i swieze ziola. Forme na tarte wysmarowac maslem i wylozyc warstwa ciasta francuskiego. Upieczone warzywa ulozyc na ciescie, mleko zmieszac ze smietana, serem ricotta, jajkami, sola i pieprzem i wlac do foremki. Posypac kozim serem pokrojonym w kostke. Piec 35-40 min w temp. 180° C
Podawac bezposrednio po upieczeniu.