Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
takie dania bardzo lubię zwłaszcza gdy brak czasu w 15 minut mamy pyszne curry z polskich warzyw. Ja użyłam w tym wypadku gotowej mrożonej mieszanki warzywnej, ale w składnikach podam co tam się znajdowało. Oczywiście proporcje jak i warzywa można dać wedle swoich upodobań.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 294
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1632
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 294
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1632
Składniki
Na początek wstawiamy jajka i gotujemy. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na oleju; następnie dodajemy imbir czosnek oraz resztę przypraw dobrze mieszamy i chwilę smażymy.
Po około minucie dodajemy pokrojone warzywa i przesmażamy je kilka minut z przyprawami. Następnie dodajemy pastę pomidorową i ok 1-1,5 szkl wody i dusimy ok 10-15 minut w zależności od tego jak grubo mamy pokrojone warzywa.
Curry rozkładamy na talerze układamy pokrojone na ćwiartki jajko i posypujemy natką kolendry bądź pietruszki