Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
takie dania bardzo lubię zwłaszcza gdy brak czasu w 15 minut mamy pyszne curry z polskich warzyw. Ja użyłam w tym wypadku gotowej mrożonej mieszanki warzywnej, ale w składnikach podam co tam się znajdowało. Oczywiście proporcje jak i warzywa można dać wedle swoich upodobań.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Składniki
Na początek wstawiamy jajka i gotujemy. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na oleju; następnie dodajemy imbir czosnek oraz resztę przypraw dobrze mieszamy i chwilę smażymy.
Po około minucie dodajemy pokrojone warzywa i przesmażamy je kilka minut z przyprawami. Następnie dodajemy pastę pomidorową i ok 1-1,5 szkl wody i dusimy ok 10-15 minut w zależności od tego jak grubo mamy pokrojone warzywa.
Curry rozkładamy na talerze układamy pokrojone na ćwiartki jajko i posypujemy natką kolendry bądź pietruszki