Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywne leczo

Warzywne leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 882

lekkie, pikantne, typowo letnie jedzonko

Składniki

  • papryka czerwona 2 szt
  • cukinia 1 mała
  • fasolka szparagowa 2 garści
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • marchew 1 szt
  • pomidory 2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra
  • ew. bulion warzywny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. warzywa obrać, na oleju poddusić pokrojone czosnek i cebulę, dodać marchew, posolić, dusić chwilę, młodą cukinię pokroić ze skórką, starszą obrać, pokroić w kostkę, dodać do marchewki, paprykę pokroić w kostkę, fasolkę na krótsze kawałki, pomidory obrać ze skórki, pokroić, dodać wszystko na patelnię, dodać przyprawy, koncentrat, podlać wodą lub bulionem, dusić na wolnym ogniu,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń