Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne leczo z klopsikami podane z ryżem lub świeżym pieczywem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4848
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5778
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7394
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4848
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5778
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7394
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy i osuszone kroimy w kawałki, taką większą kostkę. Natkę pietruszki drobno kroimy. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone pieczarki, marchew, pietruszkę, seler, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości pieczarek.
W między czasie z mielonego mięsa formujemy klopsiki, podsmażamy je na patelni wraz z cebulą. Podsmażone wraz z cebulą klopsiki dodajemy do garnka, po 10 minutach dodajemy pozostałe pokrojone warzywa.
Całość dusimy około 30 minut, doprawiamy do smaku.
Gotowe leczo podajemy z ugotowanym ryżem lub świeżym pieczywem. Smacznego!!!