Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne leczo z klopsikami podane z ryżem lub świeżym pieczywem.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19835
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19835
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy i osuszone kroimy w kawałki, taką większą kostkę. Natkę pietruszki drobno kroimy. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone pieczarki, marchew, pietruszkę, seler, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości pieczarek.
W między czasie z mielonego mięsa formujemy klopsiki, podsmażamy je na patelni wraz z cebulą. Podsmażone wraz z cebulą klopsiki dodajemy do garnka, po 10 minutach dodajemy pozostałe pokrojone warzywa.
Całość dusimy około 30 minut, doprawiamy do smaku.
Gotowe leczo podajemy z ugotowanym ryżem lub świeżym pieczywem. Smacznego!!!