Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki - jak ziemniaczane, ale z dodatkiem innych warzyw - marchewki i cukinii. Bardzo chrupiące i smaczne. Podane z sosem pieczarkowo - porowym stanowią solidny obiad.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29729
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 227
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19384
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29729
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 227
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19384
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1027
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew obierz, cukinię umyj. Zetrzyj wszystkie warzywa na drobnej tarce. Lekko odciśnij wodę. Dodaj jajko i wymieszaj. Dodaj mąkę w takiej ilości, aby ciasto było dosyć zwięzłe. Dopraw do smaku.
Por pokrój w cienkie krążki i podsmaż na oliwie.
Do zeszklonego pora dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż, aż cały płyn odparuje.
Podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości. Dodaj jogurt i dopraw do smaku.
Placki smaż na oleju, aż się zezłocą.
Placki podawaj polane sosem pieczarkowym i obficie posypane natką pietruszki.