Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki - jak ziemniaczane, ale z dodatkiem innych warzyw - marchewki i cukinii. Bardzo chrupiące i smaczne. Podane z sosem pieczarkowo - porowym stanowią solidny obiad.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15114
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3417
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15114
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3417
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8906
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew obierz, cukinię umyj. Zetrzyj wszystkie warzywa na drobnej tarce. Lekko odciśnij wodę. Dodaj jajko i wymieszaj. Dodaj mąkę w takiej ilości, aby ciasto było dosyć zwięzłe. Dopraw do smaku.
Por pokrój w cienkie krążki i podsmaż na oliwie.
Do zeszklonego pora dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż, aż cały płyn odparuje.
Podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości. Dodaj jogurt i dopraw do smaku.
Placki smaż na oleju, aż się zezłocą.
Placki podawaj polane sosem pieczarkowym i obficie posypane natką pietruszki.