Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki - jak ziemniaczane, ale z dodatkiem innych warzyw - marchewki i cukinii. Bardzo chrupiące i smaczne. Podane z sosem pieczarkowo - porowym stanowią solidny obiad.
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew obierz, cukinię umyj.
Zetrzyj wszystkie warzywa na drobnej tarce. Lekko odciśnij wodę.
Dodaj jajko i wymieszaj. Dodaj mąkę w takiej ilości, aby ciasto było dosyć zwięzłe.
Dopraw do smaku.
Por pokrój w cienkie krążki i podsmaż na oliwie.
Do zeszklonego pora dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż, aż cały płyn odparuje.
Podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości.
Dodaj jogurt i dopraw do smaku.
Placki smaż na oleju, aż się zezłocą.
Placki podawaj polane sosem pieczarkowym i obficie posypane natką pietruszki.
W miarę szybkie do wykonania danie, jest bardzo niskokaloryczne 100g produktu...
Odsłon: 34977
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 36
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 51
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 68
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 195
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 173
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 36
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 51
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 68
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 195
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 173
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew obierz, cukinię umyj. Zetrzyj wszystkie warzywa na drobnej tarce. Lekko odciśnij wodę. Dodaj jajko i wymieszaj. Dodaj mąkę w takiej ilości, aby ciasto było dosyć zwięzłe. Dopraw do smaku.
Por pokrój w cienkie krążki i podsmaż na oliwie.
Do zeszklonego pora dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż, aż cały płyn odparuje.
Podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości. Dodaj jogurt i dopraw do smaku.
Placki smaż na oleju, aż się zezłocą.
Placki podawaj polane sosem pieczarkowym i obficie posypane natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Dania główne
Kurczak z pomidorkami koktajlowymi
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 257
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 154