Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki - jak ziemniaczane, ale z dodatkiem innych warzyw - marchewki i cukinii. Bardzo chrupiące i smaczne. Podane z sosem pieczarkowo - porowym stanowią solidny obiad.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 108
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 442
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 186
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 115
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 334
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 108
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 442
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 186
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 115
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 334
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew obierz, cukinię umyj. Zetrzyj wszystkie warzywa na drobnej tarce. Lekko odciśnij wodę. Dodaj jajko i wymieszaj. Dodaj mąkę w takiej ilości, aby ciasto było dosyć zwięzłe. Dopraw do smaku.
Por pokrój w cienkie krążki i podsmaż na oliwie.
Do zeszklonego pora dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż, aż cały płyn odparuje.
Podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości. Dodaj jogurt i dopraw do smaku.
Placki smaż na oleju, aż się zezłocą.
Placki podawaj polane sosem pieczarkowym i obficie posypane natką pietruszki.