Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki - jak ziemniaczane, ale z dodatkiem innych warzyw - marchewki i cukinii. Bardzo chrupiące i smaczne. Podane z sosem pieczarkowo - porowym stanowią solidny obiad.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1195
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14791
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 825
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1195
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14791
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 825
Składniki
Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchew obierz, cukinię umyj. Zetrzyj wszystkie warzywa na drobnej tarce. Lekko odciśnij wodę. Dodaj jajko i wymieszaj. Dodaj mąkę w takiej ilości, aby ciasto było dosyć zwięzłe. Dopraw do smaku.
Por pokrój w cienkie krążki i podsmaż na oliwie.
Do zeszklonego pora dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż, aż cały płyn odparuje.
Podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości. Dodaj jogurt i dopraw do smaku.
Placki smaż na oleju, aż się zezłocą.
Placki podawaj polane sosem pieczarkowym i obficie posypane natką pietruszki.