Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zmodyfikowane do zdrowszej wersji kotlety ziemniaczane. Bez tłuszczu, bez smażenia. Pieczone w piekarniku.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2022
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13007
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 267
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2022
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13007
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 267
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie przetrzeć przez tarkę o drobnych oczkach. Marchew obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Cukinię dobrze wypłukać i ze skórką zetrzeć. Cebulę poszatkować i podsmażyć na złoty kolor. Do smażenia dodać ulubione przyprawy, u mnie była papryka czerwona słodka. Warzywa i usmażoną cebulkę wymieszać ze sobą. Wbić jajko, wsypać bułkę tartą, natkę pietruszki i przyprawy. Wyrobić i utworzyć 12 sztuk placków. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 160* 25 minut.