Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako że ostatnio mam zbyt wiele wolnego czasu przesiaduję trochę przed telewizorem :). Dużo oglądam Kuchni + i co chwila zapisuję w moim kajecie jakieś inspiracje kulinarne. Jedną z nich jest warzywny sos który prezentowała Martha Stewart.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Papryki opalamy na czarno nad palnikiem kuchenki gazowej. Jeszcze gorące wkładamy do oddzielnych woreczków foliowych i zakręcamy żeby zaparowały. Pocierając folią o paprykę zeskrobujemy przypaloną skórkę. Resztę usuwamy papierowym ręcznikiem. Tak przygotowane papryki kroimy w kostkę, pozbywając się wcześniej gniazd nasiennych. W międzyczasie pomidorki wkładamy do nagrzanego piekarnika (160-180 st. C) i pieczemy ok 15-20 min tak aby pomidorki się nie rozpadły. Kapary przekładamy na sitko i przepłukujemy pod bieżącą wodą, następnie siekamy. Do miski wkładamy pokrojoną paprykę, upieczone pomidorki, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, kapary i posiekaną natkę pietruszki. Wlewamy oliwę, ocet winny i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym kalafiorem.