Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy koniecznie na obiad musi być mięso, nie sądzę tak więc dziś zrobiłam obiad jakiego mi się chciało od dawna.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
Składniki
Wątrobę pokroić w plastry, cebulę w piórka i zalać mlekiem, pozostawić w mleku z cebulą na całą noc.
Przed przygotowaniem obiadu przelać wątrobę z cebulą na durszlak i przelać wodą.
Do garnka dodać warzywa i wodę, zagotować.
Kawałki wątroby po ubijać specjalnym urządzeniem do schabowego lub ubić lekko tłuczkiem.
Do talerza wsypać mąkę ułożyć plastry wątroby.
Na patelnię wlać olej, wątrobę obsypać mąką i układać na rozgrzany olej.
Obsmażyć z obu stron na brązowo.
Usmażoną wątrobę dodać do garnka z wodą i warzywami.
W tłuszczu po smażeniu wątroby usmażyć cebulę na lekko brązowy kolor.
Dodać cebulę do gotującej się wątroby w warzywach suszonych.
Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
Następnie zdjąć pokrywę i nadal dusić na wolnym ogniu do powstania sosu i miękkości wątroby, posolić na sam koniec i dodać szczyptę pieprzu czarnego.
Obiad podałam z ziemniakami oraz ogórek korniszon mojej produkcji. Wątroba wyszła bardzo krucha.