Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i soczysta w środku wątróbka upieczona na grillu. Podana z wyrazistym dresingiem smakuje naprawdę wyjątkowo. Przepis pochodzi z 480. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7265
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2724
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20245
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 590
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7265
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2724
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20245
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 590
Składniki
Z wątroby zdjąć błonę i wyciąć żyły. Następnie pokroić w cienkie plastry. Przełożyć do naczynia. Zalać mlekiem, przykryć i na minimum 2 godziny wstawić do lodówki.
Przygotować dresing. Czosnek przecisnąć do moździerza. Posolić i rozetrzeć. Otrzeć skórkę z cytryny, wycisnąć i dolać sok. Dorzucić posiekaną szałwię. Przyprawić pieprzem. Wlać oliwę, wymieszać i odstawić.
Namoczoną wątróbkę przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawić świeżo zmielonym białym pieprzem, skropić oliwą, wymieszać i upiec na mocno rozgrzanym grillu (po 2 minuty z każdej strony).
Podawać z dresingiem, cząstkami cytryny i sałatą.