Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowanie to chwilka, więc sprawdzi się jako szybki obiad. Nasza wątróbka będzie duszona w cebuli i jabłkach, lekko krwista. Taką lubimy najbardziej.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1143
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 892
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 500
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1143
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 892
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 500
Składniki
Cebulę kroimy w piórka lub półkrążki, jabłka pozbawiamy środków i kroimy w ósemki Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy umytą oraz osuszoną wątróbkę. Lekko ją solimy. Podsmażamy z obu stron na rumiano. Dodajemy do wątróbki cebulę oraz jabłka. Dusimy wątróbkę z jabłkiem i cebulą około 5-8 minut. Na koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz.
Wątróbka drobiowa duszona w cebuli i jabłkach gotowa!
Nasza rada: Jeśli nie lubimy krwistej wątróbki możemy dusić ją nieco dłużej. Jednak nie wolno jej przeciągnąć bo będzie twarda i niezbyt smaczna.